Zwart gat

Bron: De Stentor

door GERALD MEIJER – Ik heb het nooit begrepen, schermpjes voor de achterbankpassagiers in auto’s. Bedoeld om jengelende kids rustig te houden tijdens reizen naar de vakantiebestemming.

Ik heb liever dat mijn kinderen naar buiten kijken onderweg. Zie je nog ‘s wat. En dus zou je verwachten dat ik wifi op de camping ook drie keer niks vind. Ga lekker voetballen, een goed boek lezen, een eind wandelen. Inderdaad. Dat ook. Maar geen draadloos internet? Ik geef toe dat ik bij het opzoeken van een vakantiebestemming niet alleen naar het landschap kijk, maar ook of een goede wifi-verbinding wordt beloofd.

In Heerde, op de camping waar mijn ouders doorgaans bivakkeren, hebben ze ook draadloos internet. Daar was ik blij mee toen we er als gezin een weekje zouden verblijven. Paar keer per dag ‘even’ het nieuws checken. NOSop3, de Stentor-app, Teletekst. WhatsApp-berichten lezen. Maar toen we er eenmaal zaten, bleek de internetverbinding niet alleen heel erg draadloos, maar ook behoorlijk internetloos. Punt-punt-punt, streep-streep-streep, punt-punt-punt, dat had nog net gekund. Maar alles nieuwer dan morsecode lukte niet.

Tot zover de onthaasting als je je smartphone niet kunt gebruiken.

Het is niet de enige Veluwse camping waar de internetverbinding een drama is. In de Bermuda-driehoek tussen de A50, A1 en A28, de Veluwse triangel, is het wereldwijde web op elke camping met vakantie. De digitale lijntjes zijn er flinterdun, snelle verbindingen onbetaalbaar en daardoor onhaalbaar. Recreatieondernemers balen als een stekker. Want teleurgestelde gasten keren volgend jaar niet terug. De status van Veluwe als hét kampeerterrein van Nederland staat onder druk.

Ik ga het vast nog eens proberen, een weekje op de camping in Heerde. Eén groot digitaal zwart gat. Hopen dat ik mezelf niet verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *