Zorgen in Wissel over plannen van horeca

Bron: http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/7948736/Zorgen-in-Wissel-over-plannen-van-horeca.ece

WISSEL – In Wissel heerst onrust over een aantal ontwikkelingen bij plaatselijke horeca- en recreatiebedrijven.In een schrijven van bewoners, dat rond de jaarwisseling de buurt is rondgegaan en ook is gestuurd naar de gemeenteraad, wordt gesproken over ‘sloop van de natuur’.

Veluws Eethuis en Midgetgolf Wissel aan de Ericaweg wordt genoemd als één van de voorbeelden. De problemen over de manier waarop dit etablissement wordt geëxploiteerd spelen al lange tijd. Het gaat met name om activiteiten op late tijdstippen. Omdat partijen er zelf niet zijn uitgekomen, is de rechter in Zutphen om een uitspraak gevraagd.

Ook vreest de buurt voor een uitbreiding van dit etablissement. Dit laatste maken de bewoners op uit een zienswijze die vorig voorjaar namens de uitbater van Midgetgolf Wissel werd ingediend tegen ontwerp-bestemmingsplan Wissel en Schaverden, dat een actualisatie beoogt te zijn van het bestaande bestemmingsplan. Ook in het ontwerp-bestemmingsplan worden geen nieuwe grote ontwikkelingen toegestaan. Wel zijn kleinschalige (bouw)activiteiten mogelijk.

Als tweede voorbeeld wordt conferentiehotel Villa Heidebad aan de Molenweg in het rondschrijven genoemd. De uitbater liet vorig jaar tegenover deze krant weten de bestaande accommodatie te willen uitbreiden met vijftien kamers.

In het schrijven wordt eveneens geageerd tegen partyboerderij Vossenberg aan de Centrumweg. De vergunning zou niet adequaat zijn voor de feesten en partijen die er worden gehouden, terwijl de gemeente Epe volgens de bewoners verzuimd te handhaven.

Verder valt de wens tot uitbreiding van camping Vossenberg, eveneens aan de Centrumweg, in slechte aarde bij de bewoners. Ze vinden het onbegrijpelijk als de camping zou worden doorgetrokken tot aan de Tongerensche beek. De bewoners wijzen erop dat de beek is hersteld met geld van de Europese Unie. “Het was niet de bedoeling van de EU om daar een camping tegenaan te plakken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *