‘We zitten niet te wachten op nog meer horeca’

Bron De Stentor: http://www.destentor.nl/regio/veluwenoord/3129729/-We-zitten-niet-te-wachten-op-nog-meer-horeca.ece

WISSEL – Omwonenden van het Veluws Eethuis in Wissel maken zich zorgen over de ontwikkelingen bij het eethuis met midgetgolfbaan. Begin dit jaar maakten zij ook bezwaar tegen de rooktent. Volgens de buurtbewoners is de tent gewoonweg een manier om uit te breiden.

Ze zijn bang voor een tweede ‘ Stern’, het restaurant dat de eigenaar van het Veluws Eethuis, Bertus Stijf, eerder aan de Hoofdstraat in Epe runde. Stijf zegt dat hij dit absoluut niet voor ogen heeft.

Ria Schoenmaker woont aan de Molenweg (aan de overkant). Zij spreekt namens andere buren en het Wissels Belang. „Wij zitten in een gebied waar al genoeg horeca en campings zijn, prima, maar we niet zitten te wachten op nog meer horeca. Er staat duidelijk in de papieren dat de midgetgolf alleen gebruikt mag worden als midgetgolf en niet als horecagelegenheid. We zitten niet op bussen te wachten die blijven draaien om de airco in de bus te laten werken of op een reeks papegaaien die de boel bij elkaar schreeuwen. Of op muziek tot in de nacht terwijl dat verboden is. Een klein hapje en lichte drankjes zijn toegestaan, maar inmiddels is er een hele uitgebreide menukaart en is de midgetgolf op de achtergrond geraakt”, aldus Schoenmaker.

Beschuldigingen gaan over en weer. Volgens Stijf worden zijn borden beklad en is zijn rooktent een keer losgeschroefd. Omwonenden kregen een scheldkanonnade en bedreigingen te verduren.

Alle partijen zijn eerder met elkaar om tafel gegaan, maar dit had niet het gewenste resultaat. Maar de gemeente gaat niet nogmaals met de omwonenden om tafel. En volgens de gemeente zijn er met Stijf ook gesprekken geweest waarin afspraken zijn gemaakt en waaraan hij zich moet houden.

Omwonenden en leden van het Wissels Belang vrezen voor een tweede Stern (zoals eerder aan de Hoofdstraat in Epe) bij het Veluws Eethuis in Wissel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *