Veluws Eethuis vroeger dicht

Noot van Wissels Belang: In het onderstaande artikel zou de suggestie gewekt kunnen worden dat de locatie van de Midgetgolf (of “Veluws Eethuis”) een horecabestemming (restaurant, kroeg, discotheek) heeft. Dit is niet het geval. Het bestemmingsplan voorziet in de bestemming dagrecreatie (midgetgolf) met een daaraan ondergeschikte horeca. De rechter heeft daarom uitgesproken dat de verleende horecavergunning moet passen bij de bestemming en dat de sluitingstijden van andere horecagelegenheden (zoals een restaurant een kroeg of een discotheek) hier niet van toepassing zijn.

Bron De Stentor: http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/10480654/Veluws-Eethuis-vroeger-dicht.ece

WISSEL – Waarnemend burgemeester Hans van der Hoeve van de gemeente Epe heeft ten onrechte een vergunning afgegeven aan het Veluws Eethuis in Wissel voor ruimere openingstijden. De rechtbank floot hem onlangs terug, nadat Wissels Belang en omwonenden beroep hadden aangetekend, zo blijkt nu uit een informatienota voor het college.

Eigenaar Bertus Stijf diende in 2010 een aanvraag in voor wijziging van zijn horeca-exploitatievergunning. Hij wilde dat voor zijn Veluws Eethuis Wissel dezelfde sluitingstijden zouden gelden als voor andere horecagelegenheden; om 01.00 uur en in de weekeinden 02.00 uur met een uitloop tot 04.00 uur. En niet om 22.00 uur.

In eerste instantie is de vergunning geweigerd, maar na protest van Stijf heeft Van der Hoeve alsnog de vergunning verleend.

Omwonenden gingen daartegen in beroep en kregen gelijk van de rechter. Van der Hoeve moet nu een nieuwe beslissing op bezwaar nemen.

Volgens een woordvoerster van de gemeente gelden nu weer de oude openingstijden, maar Stijf houdt er zelf een andere lezing op na. ,,De gemeente moet nu een voorstel doen voor andere sluitingstijden.” Daarover moeten alle partijen overeenstemming bereiken. ,,Anders moet de rechter maar weer uitspraak doen”, zegt Stijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *