‘Sluittijden terugdraaien’

Bron De Stentor: http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/10784480/Sluittijden-terugdraaien.ece

Noot van Wissels Belang: In de periode tussen het versturen van de brief en het verschijnen van dit artikel in De Stentor heeft inmiddels wel overleg plaatsgevonden tussen  de gemeente en Wissels Belang. Zie ook https://www.wisselsbelang.nl/wissels-belang-is-wel-betrokken/

WISSEL – De uitspraak die de rechtbank in Zutphen in januari deed om de sluittijden van de midgetgolfbaan in Wissel terug te draaien naar het oude tijdstip – te weten tien uur ‘s avonds – moet worden geëerbiedigd. Daarop dringt belangenvereniging Wissels Belang aan in een brief aan het Eper gemeentebestuur. De belangenvereniging wijst erop dat de bestemming dagrecreatie voor het pannenkoekenhuis ‘Midgetgolf’ in Wissel leidend moet zijn wanneer de gemeente aan de hand van de uitspraak van de rechter de definitieve sluitingstijden vaststelt. “Daarbij moeten de al jaren geldende afspraken dat de horeca ondergeschikt is aan het midgetgolf, gehonoreerd worden”, vindt Wissels Belang.

De belangenvereniging dringt bij de gemeente tevens aan op handhaving, omdat exploitant Bertus Stijf meteen na de uitspraak tegenover deze krant te kennen gaf niet van plan te zijn zijn openingstijden aan te passen ‘omdat de buurt daarom vraagt’.

Het verbaast Wissels Belang overigens dat hij en de aanwonenden als belanghebbenden niet betrokken zijn bij het overleg dat de gemeente met exploitant Stijf over de definitieve sluitingstijden voert. Een van de omwonenden valt daar ook over, blijkt uit een brief van hem aan het gemeentebestuur. Hij zegt zich zorgen te maken over de stellingname van de exploitant naar aanleiding van de rechterlijke uitspraak en pleit er bovendien voor de openingstijden te relateren aan zonsopgang en zonsondergang. ‘s Winters zou het etablissement dicht moeten zijn, schrijft hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *