Rooktent opnieuw ter sprake

Bron De Stentor: http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/4428419/Rooktent-opnieuw-ter-sprake.ece

WISSEL – De rooktent van het Veluws Eethuis met midgetgolfbaan aan de Ericaweg in Wissel houdt de gemoederen weer bezig. Volgens omwonenden stond de tent er met de kerstdagen weer.

Dat is hen een doorn in het oog, zo blijkt uit een brief van Wissels Belang aan de gemeente Epe. Exploitant Bertus Stijf moest de rooktent in oktober vorig jaar afbreken, omdat hij voor de plaatsing ervan een vergunning nodig had. Die kreeg de ondernemer niet.

Toch lijkt Stijf nu niet over de schreef te gaan. De tent mag een paar dagen vergunningvrij worden neergezet. De vraag is alleen hoe lang. “Wij willen gewoon duidelijkheid over de regels”, aldus Michel de Goey, de voorzitter van vereniging Wissels Belang. “Wij willen een eenduidig antwoord. Toen omwonenden over de regelgeving navraag deden bij de juridische afdeling van de gemeente, hoorden ze de ene keer dat de tent een of twee dagen mag staan, een andere keer tot 31 dagen. Wanneer wordt er nu gehandhaafd?”

Volgens De Goey zijn er eerder gesprekken geweest met alle betrokkenen, maar houdt Stijf zich dikwijls niet aan de afspraken die daaruit voortgekomen zijn. Zo zouden volgens hem een deel van de papegaaienkooien die op het terrein staan, worden afgebroken. “Maar er zijn juist kooien bijgeplaatst.”

De gemeente is met een antwoord op de brief bezig en wil nu nog niet reageren. Als de gemeente er uit is geeft zij middels een brief haar reactie aan Wissels Belang.

Stijf zegt flauw te worden van de aantijgingen. “De rooktent staat er op dit moment niet. Ik heb niets te verbergen, alles wat ik neerzet is zichtbaar”, aldus Stijf. Hij zegt dat hij goed contact heeft met de gemeente en de politie en het merendeel van de inwoners van Wissel.

Maar het contact tussen Stijf en enkele omwonenden en het Wissels Belang is al veel langer slecht. Eerder klaagden omwonenden bij de gemeente over geluidsoverlast van feesten en partijen die tot na tien uur ‘s avonds duurden. Stijf beschuldigde omwonenden eerder van het vernielen van zijn rooktent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *