Rechter kijkt naar sluitingstijd midgetgolf

Bron: http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/9742292/Rechter-kijkt-naar-sluitingstijd-midgetgolf.ece

EPE/ZUTPHEN – De burgemeester van Epe had beter moeten nadenken, vindt een aantal bewoners van buurtschap Wissel. Hij verleende de midgetgolfbaan daar een vergunning om in het weekeinde tot vier uur ‘s nachts open te blijven, net als andere horecazaken.De bewoners en Wissels Belang zijn daar niet blij mee, zij ondervinden geluidsoverlast van de verruimde openingstijden.

Zij trachtten dinsdag dan ook de zaak voor de meervoudige kamer bestuursrecht in Zutphen uit te vechten. De bewoners voeren aan dat in het bestemmingsplan van Wissel staat dat de golfbaan dagrecreatie mag bieden met ondergeschikte horeca. Als de golfbaan dichtgaat moet de bijbehorende horecagelegenheid dus ook dicht, vinden de gedupeerde bewoners. Ook Wissels Belang is tegen de late openingstijden. Wissel is een stiltegebied met een ecologische hoofdstructuur en dat dient volgens het Belang zo te blijven.

De burgemeester vindt zijn besluit niet in strijd met het bestemmingsplan, bleek uit een brief die een afgevaardigde van de gemeente aan de rechtbank overhandigde. Daarin beschrijft hij dagrecreatie als ‘vrijetijdsbesteding met een verblijf buiten de woning zonder dat er een overnachting elders mee gepaard gaat’, werd er voorgelezen. “Dus dan mag er dag en nacht worden gegolfd, als er maar geen bedden staan”, merkte de rechter droog op. Zo moest de rechter het niet zien, volgens de gemeente. Een partijtje golf kan worden gevolgd door een diner in het restaurant, meenden de afgevaardigden. Dat vonden de eisers ook geen probleem, als om 22.00 uur de rust maar terugkeert.

Uitspraak binnen zes weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *