Nieuwe initiatieven in De Waayenberg Wissel

Bron: http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/5682821/Nieuwe-initiatieven-in-De-Waayenberg-Wissel.ece

WISSEL; – De focus ligt in De Waayenberg nu vooral op het zorgen voor verwarming voor de winter. “We zoeken een kleine houtkachel en een vijfhonderd kilowatt houtgestookte cv. Goedkoop zijn ze niet.Ik probeer een tweedehands exemplaar onder de twintigduizend euro te vinden. Hout hebben we wel”, vertelt Rembrandt Modderkolk. Maar ondertussen is hij samen met een aantal andere bewoners bezig met allerlei projecten. “Ik heb contact met professor Willem van Cotthem uit België. Hij heeft ‘Zaden voor leven’ opgezet. In plaats van geld stuur je zaden naar ontwikkelingslanden. Het soort zaden is afhankelijk van de bodem en het klimaat. Het is de bedoeling dat De Waayenberg een groot distributiecentrum in Nederland wordt.”

Mensen die zaden hebben, kunnen deze nu al bij De Waayenberg afleveren. En aankomende zaterdag wordt er in de tuin een workshop ‘zaden oogsten’ gehouden. “Door bioloog Monique Wijn. Zij heeft ook voor de planten in onze tuin gezorgd.”

Ook willen de bewoners van het pand in Wissel een leemkachel bouwen. “Op vuurmeesters.nl staan voorbeelden. Ik heb contact met iemand uit Hongarije die het kan. We willen hier ook graag een workshop aan verbinden. Dus mensen die interesse hebben, kunnen zich melden.”

Dat is nog niet alles, in De Waayenberg wordt ook een ‘doorgeefwinkel’ ofwel ruilwinkel opgezet. “We hebben al wat spullen staan.”

Voor de workshop zaden oogsten of leemkachels maken, moeten deelnemers zich melden bij Rembrandt Modderkolk, tel.: 06-41396774.

www.zadenvoorleven.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *