Milde reacties verplaatsing dierenpark Wissel

Bron: http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/9803148/Milde-reacties-in-Wissel-en-Vemde%2FHorsthoek.ece

EPE – Wissels Belang zegt in een eerste reactie niet voor de plannen van Dierenpark Wissel te willen gaan liggen. ,,Het liefst zouden wij zien dat het terrein wordt teruggegeven aan de natuur, maar met een beperkt aantal villa’s valt ook te leven”, zegt Eveline Drevijn. ,,De belasting is dan veel minder dan nu met het dierenpark.” Voorzitter Fred Kersten van Belangenvereniging Vemde-Horsthoek, die zich in het verleden fel verzette tegen de komst van het dierenpark in hun buurtschap, toont zich verrast door de plannen. ,,Het aantal hectares is een aanzienlijke vermindering, wat dat betreft is dit een gunstige ontwikkeling.

En als ze het zo plannen dat de ingang aan de kant van de snelweg komt, wordt het voor de buurt al een stuk rustiger. Dit is een hele andere situatie dan waar tot nu toe over gesproken werd.”

Met het nog te ontwikkelen Pangea Parc – waarvan hierboven een eerste aanzet te zien is – mikt Zodiac Zoos op 250.000 bezoekers per jaar. Net als in de oude plannen. ,,Maar toen werd gesproken over een terrein van achttien hectare en zou er dus de mogelijkheid zijn om nog veel meer bezoekers te ontvangen”, zegt Kersten. De belangenvereniging zegt enerzijds verrast te zijn door de plannen, maar anderzijds juist ook niet. ,,We zijn bijna tien jaar verder sinds de eerste plannen”, zegt secretaris Bertus Berkhoff. ,,Er is veel gepraat en veel onrust teweeggebracht, maar ondertussen is er nog niks gebeurd.”

Wissels Belang heeft afgelopen vrijdag nog in een gesprek met waarnemend burgemeester Hans van der Hoeve gevraagd naar de stand van zaken. Drevijn: ,,Hij zei dat er eind van dit jaar duidelijkheid moet zijn over wat het dierenpark gaat doen.”

In een reactie laat de gemeente via de afdeling communicatie weten dat ze ‘positief staat tegenover de verandering van de bestemming van dagrecreatie naar wonen’ in Wissel. Over de locatie in Vemde zegt de woordvoerster: ,,Er worden in het grensgebied van Epe en Heerde verschillende mogelijkheden en ontwikkelingen onderzocht als het gaat om de locatie van Dierenpark Wissel. Op dit moment zijn hierover nog geen concrete besluiten of plannen te melden vanuit de gemeente Epe.”

De provincie Gelderland laat weten nog altijd positief tegenover verplaatsing te staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *