In memoriam Ernst Hartwich

In memoriam Ernst Hartwich

In de vroege ochtenduren van maandag 3 augustus jl  is ons bestuurslid Ernst Hartwich in alle rust en in bijzijn van Rita en familie overleden.  Zoals bekend  leed Ernst aan een ziekte van de zenuwcellen, ALS.   Al in 2018 had Ernst wat fysieke ongemakken.  In juni 2019 was er de eenduidige en heldere ALS diagnose.  De uitval van spierfuncties is erg snel gegaan.  14 maanden na de diagnose  functioneerden ook de ademhalingsspieren niet meer…… We missen Ernst en dat valt ons zwaar.

De betrokkenheid van Ernst bij Wissels belang  was groot. Dat uitte zich o.a. in een verlenging van zijn bestuurstermijn maar ook in het , ondanks zijn slopende ziekte, tot op het laatst actief betrokken willen blijven bij de actualiteiten.

In zijn bestuurswerk heeft Ernst zich laten kenmerken als een creatief en innovatief bestuurder.  Hij liet zijn interesse blijken in diverse onderwerpen  die op de agenda kwamen.

De meest aansprekende portefeuille van Ernst was eigenlijk  alles wat met IT  (informatie technologie)   te maken had. Dankzij Ernst konden belangrijke zaken geregeld en vastgesteld worden.

We herinneren ons de digitalisering van de interne communicatie binnen bestuur en vereniging , de zorg m.b.t. de introductie van privacywetgeving, maar…. vooral ook de komst van snel internet in ons buurtschap Wissel.  Ongeveer 3 jaar geleden was Wissel, als eerste buitengebied in de gemeente Epe, dankzij de vakkennis en heldere inzichten van Ernst , voorzien  van de supersnelle Megabytes via de kabel van Ziggo. Op dat punt was voor de Wisselnaren een rooskleurige toekomst aangebroken. We hebben toen niet kunnen vermoeden dat Ernst kort daarna niet in een rooskleurige, maar in een uiteindelijke fatale toekomst terecht was gekomen.

Zaterdag, 8 augustus jl heeft het bestuur de indrukwekkende en sfeervolle  herdenkingsdienst bijgewoond.  Bij die gelegenheid heeft  voorzitter Fred van Gasteren, namens onze vereniging,  de betekenis van en de waardering voor  Ernst uitgesproken.

Wij wensen Rita, haar familie en naasten veel sterkte bij de verwerking van het verlies.

Epe, 8 augustus 2020