Goed Idee Doe er wat mee

Goed nieuws: de aangevraagde subsidie in het kader van Goed Idee, Doe er wat mee, is door de gemeente toegekend. Dat betekent dat we als Wissels Belang de financiële ruimte hebben om activiteiten te organiseren die de verbinding in de buurt bevorderen.

Op de Midwinterbijeenkomst, de eerste activiteit onder deze vlag, hebben we al wat plannetjes gepresenteerd. Nu we groen licht hebben kunnen we concreter worden. Houdt uw mailbox in de gaten! Heeft u zelf ideeën of wilt u zich inzetten bij activiteiten dan horen we dat graag van u via: info@wisselsbelang.

Op de korte termijn staan er nu twee activiteiten op de rol. Ze staan open voor alle bewoners van Wissel, niet alleen onze leden. Dus nodig vrienden, buren, of bekenden uit om mee te doen.

Op 11 maart is het NL-doet.

In samenwerking met de Vereniging Natuur en Milieu Epe (NME) zet Wissels Belang de egel in het zonnetje. Landelijk loopt de egelpopulatie helaas sterk terug. Met deze actie willen we binnen ons mooie Wissel proberen de leefomstandigheden voor dit leuke en nuttige diertje te verbeteren. Wij bieden u aan om een quick-scan van uw tuin te laten doen om te bekijken hoe egelvriendelijk uw tuin is. Tevens is het mogelijk om advies te krijgen over verbeteringen op dit vlak.

Afhankelijk van het aantal verzoeken voor een quick-scan en het aantal vrijwilligers kunnen
direct eenvoudige verbeteringen gerealiseerd worden. Denk hierbij aan het vergroten van het leefgebied door het maken van een onderdoorgang bij hekken of het bieden van een schuilplek in de vorm van een egelhuis.

Heeft u belangstelling om uw tuin te laten onderzoeken, of om mee te helpen om een tuin
egelvriendelijker te maken meldt u dan aan bij:
Bart Veerman: 06 54245976 of via mail: jjb8789@hotmail.com
Pieter Swinkels: 06 20410428

Op 18 maart is het Nationale Opschoondag.

Het Vlinderhuis heeft wederom het initiatief genomen om hier in Epe aan mee te doen.
Wissels Belang werkt hier graag aan mee.

Helpt u mee uw buurt schoner te maken?

De 10e editie van de Nationale Opschoondag in Epe kent dit jaar maar liefst 10 verschillende startlocaties . Er is er vast wel één bij u in de buurt. Aanmelden kan vanaf vandaag. 

Het Vlinderhuis Epe zal zorgen dat iedereen een knijper, vuilniszak en een hesje krijgt zodat we veilig op pad kunnen. Heeft u zelf een knijper neem deze dan mee aub.

U wordt op 18 maart: tussen 09:30 -09:50 uur bij het startpunt verwacht. Daar staat de koffie klaar en worden de routes verdeeld. Om 10:00 starten de deelnemers. Om 12:30 uur worden de vuilniszakken langs de routes opgehaald zodat deze voor 14:00 uur afgestort kunnen worden in Vaassen.

Janny Bolink organiseert dit al een aantal jaren met veel enthousiasme in Wissel-Tongeren.
Hopelijk laten we als buurtgenoten nu weer zien dat we met elkaar staan voor een mooi en schoon Wissel.

U kunt zich aanmelden voor het gebied Wissel-Tongeren bij:

Janny Bolink
T: 06 27 11 31 47
Waayenbergweg 1


Dit is ook de start locatie.