Glasvezel in Wissel?

De laatste tijd verschijnen er berichten in de krant over de aanleg van glasvezel in Epe.

Het bedrijf Reggefiber onderzoekt of er voldoende belangstelling is voor dit snelle netwerk. Als meer dan dertig procent van de huishoudens een glasvezelabonnement neemt bij één van de deelnemende serviceproviders, zal met de aanleg worden begonnen. Reggefiber houdt 16 september aan als peildatum. In eerste instantie gaat het om de vier dorpskernen Epe, Vaassen, Emst en Oene.

Tijdens een informatiebijeenkomst van Reggefiber vorige week in de Middenstip heeft Wissels Belang vragen gesteld over de mogelijkheden om ook Wissel mee te nemen in de belangstellingsmeting. Het antwoord van woordvoerder dhr. Holtrigter hierop was vrij resoluut. Het buitengebied wordt niet aangesloten. Ook niet bij een grote belangstelling. De investering is simpelweg te groot vanwege de afstanden. Het aanleggen van glasvezelkabel kost minimaal 30 euro per meter. Op de vraag waarom Oene en Emst wel zijn meegenomen in de meting werd geantwoord dat binnen deze kernen een locatie aanwezig is voor het opstellen van de apparatuur (telefooncentrale). De dichtsbijzijnde locatie voor Wissel is in het centrum van Epe, zo’n 3 km vanaf Wissel. De afstanden in Emst en Oene zijn veel kleiner en ook hier wordt alleen de kern aangesloten. Op de website van Reggefiber is precies te zien om welke gebieden het gaat.

Ondertussen is er ook een initiatief gestart om ook de buitengebieden aangesloten te krijgen, zoals ook te lezen is in De Stentor. Hiervoor is een speciale website gestart. Misschien dat bij hele grote belangstelling Reggefiber opnieuw wil overwegen om toch de aan te sluiten gebieden uit te breiden, ondanks het resolute antwoord dat ze dit niet van plan zijn.

Eén antwoord op “Glasvezel in Wissel?”

  1. Het leggen van glasvezelkabel kost geen 30 maar zo’n 4-7 euri per meter!!
    Ik werk bij een bedrijf dat voor Reggefibre ‘graaft’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *