Garage wil wel, kan echter niet weg

Bron: http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/article1450592.ece

WISSEL/EPE – Garage Wielart Auto’s in Wissel is er over verbaasd dat Wissels Belang aanstuurt op het vertrek van de garage uit Wissel.
Wielart zelf is niet boos. ,,Maar men had op zijn minst even met ons kunnen overleggen”, reageert Daan Wielart.

Vereniging Wissels Belang heeft onlangs een brief aan de gemeente Epe gestuurd met daarin onder meer het verzoek om de garage van de Wisselseweg 74 te verplaatsen naar een industrieterrein. Op de vrijkomende locatie zouden dan woningen kunnen komen, oppert de belangenvereniging. Volgens Wissels Belang veroorzaken geparkeerde vrachtauto’s die laden en lossen in de omgeving van de garage voor ‘onoverzichtelijke en soms ronduit gevaarlijke situaties’.

Het garagebedrijf wordt geleid door Wielart senior en junior. Wissel kent vanaf het begin van de jaren zeventig een garagebedrijf op de hoek van de uitvalsweg naar Epe. De familie Wielart zit er nu acht jaar en is voorgegaan door de families Renshof en Endendijk. Al jaren kan iedereen er terecht voor hulp. ,,Om de weg te vragen. Of om een band op te pompen of een gang naar het toilet. We zijn altijd bereid tot hulp”, zegt mevrouw Wielart. De banden zijn niet echt innig, maar controverses zijn er volgens Wielart ook niet. ,,Leven en laten leven.”

Wielart junior is het in wezen wel met Wissels Belang eens. ,,Het is hier een rustige en natuurlijke omgeving. Een garage past hier ook niet echt.” Hij heeft een verplaatsing naar bedrijventerrein Eekterveld in Vaassen of Kweekweg in Epe zelf juist aangekaart, maar zegt weinig medewerking te krijgen van de gemeente Epe. ,,Ik ben er vier keer geweest om het te bespreken, maar het liep telkens op niets uit.”

De gemeente Epe bevestigt dat. ,,Hij is hiervoor op de lijst geplaatst maar er staan nog bedrijven boven hem die zich eerder hebben aangemeld”, laat Annemarie van der Lee van de gemeente Epe weten. ,,Op dit moment zijn er geen kavels beschikbaar. Als er wel weer kavels beschikbaar komen, dan loopt de gemeente de lijst af en benadert de bedrijven.”

Met andere woorden, de garage zit er nog wel even. En de garage hoeft wat de gemeente betreft zeker niet weg.

De problemen met de overlast van geparkeerde vrachtauto’s vallen volgens Wielart overigens wel mee. ,,Dat is hooguit één of twee keer per week. Ze laden de auto’s in minder dan een half uur uit.” Tot in 2006 werd er niet op de weg geparkeerd maar op de parkeerplaats van de manege, aan de overzijde van de Paalbeekweg langs de Wisselseweg. Ponyclub WET gaf daar altijd toestemming voor, maar heeft die toestemming ingetrokken. Volgens Wielart ‘na gezeur van Wissels Belang’. Maar WET zegt dat het een eigen beslissing is geweest. ,,We hebben er nooit problemen mee gehad dat er af en toe auto’s op het terrein van de ponyclub stonden”, stelt Tiny van Heerde van WET voorop. ,,Maar het werd steeds meer. Op een gegeven moment kwamen er steeds meer vrachtwagens met Poolse kentekens. En toen zei het WET-bestuur: ,,Ja maar dit is een een ponyclub en geen parkeerterrein.”

Vanaf die dag heeft Wielart zonder gemor geen gebruik meer gemaakt van het WET-terrein. ,,We hebben dus helemaal geen problemen met de garage.”

Dries Dekker, eigenaar van het Wisselse pannenkoekenrestaurant met de midgetgolfbaan de hoek van Molenweg en Ericaweg, en nu even bij de garage op bezoek, ontploft bijna als hij hoort dat Wissels Belang Wielart probeert weg te bonjouren. ,,Dat clubje houdt alles tegen, dwarsboomt iedereen.” Dekker is in mineur omdat hij zich gedwarsboomd voelt dat het pannenkoekenrestaurant bij de midgetgolfbaan uiterlijk tien uur ‘s avonds moet sluiten. ,,Die club van Wissels Belang moeten ze maar op de hei zetten met die aap uit Blijdorp erbij.”

Michiel de Goey, voorzitter van Wissels Belang, gaat niet op die uitnodiging in. ,,Als Wissels Belang willen we de garage niet weg hebben. We hebben aandacht gevraagd voor de gevaarlijke situatie op de hoek Paalbeek /Wisselseweg. Als er een vrachtwagen staat geparkeerd voor de garage, kun je vanaf de Paalbeekweg niet zien of er verkeer komt vanaf de Wisselseweg. Dat probleem speelde vroeger minder toen de garage nog van het terrein van de ponyclub gebruik kon maken. Maar de ingang van de manege, die vroeger in de gevaarlijke draai zat van de Paalbeekweg, is verplaatst naar de Wisselseweg.”

Wat de Goey betreft staat de midgetgolfbaan helemaal los van de garage. ,,Daarover wordt al drie jaar gestreden. In het verleden stond de midgetgolf voorop. Wissels Belang ziet het niet zitten dat horeca op die plek de bovenhand krijgt.”

‘Dat clubje moeten ze maar op de hei zetten met die aap uit Blijdorp erbij.’d positief tegenover verplaatsing te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *