Centrumweg in Wissel wordt verhard

Bron: http://www.destentor.nl/regio/epevaassen/9569890/Centrumweg-in-Wissel-wordt-verhard.ece

EPE – Een deel van de Centrumweg in Wissel wordt verhard. Het college van burgemeester en wethouders in Epe maakt daarmee een uitzondering op de gewoonte om onverharde wegen in de gemeente te koesteren. ,,Asfalteren doen we niet zomaar”, zegt verantwoordelijk wethouder Joop van Nuijs.

De gemeente heeft in de loop der jaren heel veel klachten gehad over de weg, zegt Van Nuijs. Omwonenden, maar ook recreanten van De Vossenberg en De Veldkamp maken er gebruik van. Als het regent, zitten er veel kuilen in en als het droog is komt er veel stof af. Daarom wordt het gedeelte tussen de Molenweg en de Veldkampweg verhard. De weg is in het verleden voorzien van een semiverharding, bestaande uit een zand-cementstabilisatie, geeft het college van burgemeester en wethouders in Epe aan. ,,Maar recreatie gaat tegenwoordig het hele jaar door, dat concentreert zich niet meer alleen in de zomermaanden. Door die hoge recreatiedruk in combinatie met enkele strenge winters is de weg erg slecht geworden.”

Van Nuijs geeft aan dat de gemeente er geen gewoonte van wil maken ‘een zandweg op te offeren’. ,,Dat doen we alleen in hoogst-, hoogst-, hoogstuitzonderlijke gevallen.” De kosten van de verharding zijn geraamd op 25.000 euro. Na vaststelling door het college zal een informatieavond voor belanghebbenden worden georganiseerd.

Nadat het besluit is genomen, wordt de weg binnen drie maanden verhard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *